Apoteka Čačak je zdravstvena ustanova sa sedištem u Čačku, ul.Gradsko šetalište br. 6.

Razvojni put:

Prva apoteka u Čačku počela je da radi 12.04.1873 god. Osnivanjem apoteke učinjen je značajan korak u pogledu efikasnosti praktične medicine na čačanskom području i boljem lečenju obolelih.

Zdravstvena služba u Čačku je tokom godina bila široko organizovana, što je zahtevalo i dobro funkcionisanje apotekarstva. Odlukom Gradskog nadzornog odbora 1962.god. formirana je radna organizacija "Apoteka Dr Dragiša Mišović", koja je kroz više transformacija prerasla u Apoteku Čačak.

Osnivač Apoteke Čačak je grad Čačak.

slika1

 Aktivnosti: 

 Apoteka Čačak je specijalizovana zdravstvena ustanova, koja u okviru svoje  delatnosti vrši:

- snabdevanje stanovništva lekovima i medicinskim sredstvima,  koji se izdaju na lekarski recept ili  bez recepta, magistralnim lekovima  i drugim proizvodima značajnim za zdravlje ljudi;
- promociju zdravlja, kroz savetovanje stanovništva za očuvanje i unapređenje zdravlja pravilnom upotrebom lekova i medicinskih sredstava;
- praćenje stručnih dostignuća u oblasti farmakoterapije i pružanje informacija o lekovima i medicinskim sredstvima građanima i svim zainteresovanim subjektima. 

Apoteka Čačak obavlja farmaceutsku zdravstvenu zaštitu na području grada Čačka i opština Lučani i Ivanjica. Ustanova ima 12 apoteka, 4 apotekarske stanice, Laboratoriju, Centralni magacin i Ekonomsko - pravnu službu. Na području grada Čačka je 9 apoteka i 4 apotekarske stanice, u opštini Lučani su 2 apoteke i u Ivanjici je 1 apoteka. 

Odgovornu apotekarsku delatnost Apoteke Čačak obavlja stručno i iskusno osoblje.

Apoteka Čačak sprovodi neprekidan rad u apoteci „Dr Dragiša Mišović″ u Čačku.